fbpx Uns Mestres Sabaters de Manlleu - Calçats Muns | Sabateria Manlleu, Osona (vic) - Especialistes en peus delicats, sabates dona i home
Mestres Sabaters Manlleu

Uns Mestres Sabaters de Manlleu

 UNS MESTRES SABATERS DE MANLLEU

Mestres Sabaters ManlleuCom cada any per Sant Marc, la Confraria de Mestres Sabaters que porta el seu nom celebra la festa del gremi amb un acte litúrgic a la Catedral de Barcelona. Aquest any la celebració es va fer el darrer dissabte 6 de maig i la cerimònia va anar a càrrec del nou degà de la Catedral de Barcelona, el canonge i consiliari de la Confraria Josep Ramon Pérez Sanchez. Aquesta Confraria és, probablement, la més antiga de Barcelona, de Catalunya i d’Europa. Un document certifica que el Bisbe Berenguer de Palou va concedir, el dia 23 de desembre de 1203, el permís per per a la creació d’un altar dedicat al seu patró a la Catedral. Entre les distincions rebudes cal esmentar la Medalla d’Honor de Barcelona l’any 2007 i la Creu de Sant Jordi l’any 2013.

La tria de Sant Marc com a patró de la Confraria està relacionada amb la llegenda de Sant Anià, un sabater d’Alexandria que va ser evangelitzat per sant Marc després que aquest li curés una ferida que s’havia fet al reparar-li una sandàlia.

Entre els actes de la celebració, cada any la Confraria dóna la benvinguda a nous membres i distingeix a nous mestres sabaters. Amb motiu del 75è aniversari de la Sabateria Muns de Manlleu celebrat l’any 2015, durant l’edició de l’any passat quatre membres de la família van entrar a formar-ne part: els germans Montserrat, Isabel i Ramon Muns Sala i la Mercè Forner Muns, filla de la Montserrat, i actual responsable del negoci familiar. Enguany, la Montserrat, la Isabel, en Ramon i la Mercè han tornat a veure reconeguda la seva trajectòria, novament, amb el reconeixement com a mestres sabaters.

El programa es completa amb el cant dels Goigs de Sant Marc a càrrec de la Coral Polifònica Balmes i la degustació de currutacos, unes galetes seques tradicionals del dia de Rams, acompanyades amb vi dolç.

GRÀCIES A TOTS PER FER-HO POSSIBLE!